julgodis - knäckrecept

ingredienser

3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
3 dl ljus sirap
3 msk margarin
1 1/2 dl mandel
1 1/2 krm bakpulver
gör såhär
Sätt ut ca 100 knäckformar på plåtar eller brickor med ganska bra mellanrum, så blir det lättare hantera om man kladdar bredvid. Hacka mandeln smått.
Blanda i en stekgryta av gjutjärn grädde, socker, sirap och margarin. Koka upp och sätt sedan genast ner värmen på lägsta värdet.
Låt sjuda under ständig omrörning tills knäcken blir klar (ca 50 minuter).
Du avgör om den är klar med hjälp av det s k kul-provet, som innebär att hälla någon sked av smeten i kallt vatten och då ska den kunna formas till en "hårdare" kula.
Då tillsätter du mandel och bakpulver och tar grytan från värmen.
Häll sedan genast och snabbt upp i knäckformarna.
lycka till!

Kommentarer
följ dessa regler! du är aldrig anonym, jag kan spåra din ipadress! - tipsa gärna om tävlingar. - spam/elaka kommentarer publiseras ej. (du är aldrig anonym) - mina bilder rör du inte, jag kan polisanmäla! - jag hjälper dig gärna att lägga in en header, mejla elinsclosetblogg@hotmail.com - jag mår bra, och jag förmodligen svara på din kommentar. tack!

Kommentera inlägget här:

beautiful:
spara infon?

E-postadress: (bara jag serj)

URL/Bloggadress:

kommentar:

Trackback
RSS 2.0